Je voziti bosonog ali v natikačih prepovedano?

Je voziti bosonog ali v natikačih prepovedano?

23.07.2019

Ne, vendar vam tega ne priporočamo. Zakaj? 

Slab oprijem

Da voziti bosonog ali v natikačih ni varno, me je opozarjal že moj dedek. Verjetno bolj iz navade, a vseeno se je zagotovo zavedal pomena dobrega oprijema pedalk za varno vožnjo. Podobno so zapisali tudi na portalu AMZS. "Za varno vožnjo je zelo pomemben tudi oprijem med voznikovo nogo in pedali za plin, zavoro in sklopko: v vsakem trenutku mora biti voznik namreč sposoben s svojo nogo hitro, čvrsto in zanesljivo pritisniti na ustrezen pedal. Če tega oprijema ni, lahko hitro pride do nesreče - še zlasti, če je treba z vso močjo in hitro pohoditi pedal za zavoro."

Pa vendar, ni prepovedano

"Kljub jasnim dokazom, da vožnja v natikačih ni varna, je ta dovoljena v večini evropskih držav. Ob pomoči partnerskih avtomobilskih klubov smo zbrali informacije o vožnji v natikačih v nekaterih evropskih državah." (Vir: AMZS)

Nasvet

V kolikor je le mogoče, vam svetujemo, da ste med vožnjo obuti v obuvala kot so klasični čevlji ali športne "superge". Tudi v poletnem času. Koristilo bo tudi v primeru, da uporabljate klimo, saj vas hladen zrak ne bo toliko motil, predvsem pa ne bo povzročal kakšnih kasnejših tegob kot so bolečine v stopalih zaradi hladnega zraka. 

Prijetno vožnjo vsem!

 

 

Galerija

 

Prijava na e-novice

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.