Kako varno prevažati otroka s kolesom?

Kako varno prevažati otroka s kolesom?

19.04.2019

Sedež zadaj je varnejši od sedeža spredaj! Tako so zapisali v svoji novici na spletnem portalu AMZS

Načini prevažanja otrok s kolesom

Večini najbolj znan je otroški sedež za kolo zadaj za voznikom kolesa. Obstaja tudi opcija sedeža, ki se namesti pred krmilo kolesa. Ta omogoča otroku lepši razgled na samo kolesarsko pot, tudi komunikacija med voznikom in otrokom je lažja. Je pa tudi najnevarnejša opcija, saj je otrok tako bolj izpostavljen poškodbam v primeru trka, prav tako pa ga lahko poškoduje voznik, ki se lahko prevrne nanj. 

Sedež za otroka za voznikom je torej varnejša opcija. Komunikacija je sicer malce slabša, a še vedno mogoča. Otrok je za voznikom varnejši pri trkih, prav tako pa je v zavetrju, ki omogoča prijetnejšo vožnjo. 

Za vse kolesarje, ki se z otrokom odpravljajo na daljše kolesarske poti, pa priporočamo kolesarsko prikolico. Ta je prostornejša, otrok ima v njen večji razgled, pa tudi vozniku je mnogo lažje, saj predstavlja manjšo obremenitev. 

Čelada, čelada, čelada!

Vselej pa je potrebno otroka opremiti s kolesarsko čelado! Ta je izjemnega pomena v kolikor je otrok na sedežu pred krmilom kolesa ali za sedežem voznika kolesa. Nič pa ne škodi če jo ima otrok na glavi tudi, ko je v kolesarski prikolici.

Pa prijetno vožno!

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.