Nosilci za kolesa na strehi so še najmanj "požrešni"

Nosilci za kolesa na strehi so še najmanj "požrešni"

05.04.2019

Čeprav so na strehi, pa vseeno nosilci za kolo na strehi zahtevajo manjši davek na gorivu kot pa nosilci za kolesa na zadnjih vratih ali vlečni kljuki. Razlika sicer ni velika, ampak v kolikor se odpravljate na več stokilometrsko pot, vseeno ni zanemarljiva. 

Kateri nosilci za kolo so varčnejši?

V primeru, da vozite kolesa na strehi vašega avtomobila, lahko k porabi zagotovo dodate okoli 1,2 litra na 100 kilometrov. Več koles kot prevažate na strehi, večji je "davek" oz. dodatna poraba goriva zaradi poslabšane aerodinamike vozila. Najbolj opazna razlika je pri bolj aerodinamičnih vozilih, kot so limuzine, manjša pa pri bolj "škatlastih" vozilih, kot so razni manjši kombiji ali enoprostorci. Še večja razlika v porabi goriva pa je prisotna pri nosilcih za kolesa na zadnjih vratih ali vlečni kljuki, saj se med vožnjo ustvarjajo vrtinic, ki poslabšajo količnik zračnega upora. 

Ampak vseeno, kolesa bomo vzeli s seboj na dopust!

In s tem se popolnoma strinjamo! Kolesarjenje je zdrav način preživljanja prostega časa in strošek, ki ga vložimo v prevoz koles do naše dopustniške destinacije je vsekakor zanemarljiv, v primerjavi z dobrobitom, ki pomeni kolesarjenje za naše zdravje. Tako, da ne odlašajte, in si kljub malce povečani porabi, privoščite aktiven oddih na kolesu!

Še nasvet!

V kolikor niste sigurni kateri nosilci za kolesa so za vas najbolj primerni, vam svetujemo, da nas pokličete na 031 745 465 ali 01 513 61 22. Če bi nam raje pisali pa to storite preko e-mail naslova: info@rdo.si

 

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.