Spomladansko čiščenje vašega vozila!

Spomladansko čiščenje vašega vozila!

25.03.2019

Ne, ne ciljamo na redno sesanje in pranje vašega jeklenega konjička, temveč na pregled klime, filtrov in olja v vašem vozilu. 

Klima naj bo redno servisirana!

Pomladni meseci prinašajo tudi višje temperature in uporabo klime v vozilu. Kot skorajda vsak sistem v avtomobilu potrebuje tudi avto klima reden servis, temeljit pregled in polnjenje. Tudi če vaša avto klima po mnogih letih še vedno dobro hladi, je zelo priporočljivo, da po določenem času opravite servis, saj veljajo avto klime za idealna gojišča bakterij, plesni in drugih mikroorganizmov.

Občutek, da klima ne hladi dovolj je znak, da je hladilnega plina premalo ali pa da je tesnjenje nekje načeto. Polnjenje in servis klime prepustite strokovno usposobljenim avtomehanikom v servisnih delavnicah, saj je vzdrževanje kompleksnejše kot se morda zdi na prvi pogled.

Filtri zraka, goriva in olja

Tudi filtre zraka, goriva in olja je smotrno redno menjati. S tem motorju zagotovite daljšo življenjsko dobo, saj ga pri delovanju ne "motijo" umazani delci, ki se radi nabirajo v le-teh. Večinoma jih je priporočeno menjati ob vsaki menjavi olja, še posebno oljni in zračni filter. Filter goriva pa je priporočeno menjati na vsakih 50.000 prevoženih kilometrov. Vsi omenjeni filtri predstavljajo osnovo za delovanje motorja in skrbijo za njegovo zdravje ter vaš užitek v vožnji. 

Kako se kaže slabo delujoč filter?

Filter zraka: večja poraba goriva, zmanjšana moč pospeševanjatežave z vžigom avtomobila, prižgana lučka za napako motorja.
Filter olja: hrup motorjačrno olje na merilni palici za olje, prižgana lučka za prenizek tlak motornega olja ali prižgana lučka za napako motorja.
Filter goriva: težave z vžigom»cukanje« motorja pri vožnji, upočasnjeno pospeševanje, »nemiren« prosti tek.

Za konec ...

Svetujemo vam še menjavo brisalcev oz. vsaj gumic na brisalcih, saj so le-te med zimo otrdele in bodo slabše čistile vaše vetrobransko steklo. In ne pozabite napolniti rezervoarja za čistilno tekočino.

 

Prijava na e-novice

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.