Varno na smučanje!

Varno na smučanje!

04.12.2019

Strešnih nosilcev za smuči še nimate in do tega trenutka niste niti pomislili, da jih potrebujete, saj smučke večinoma prevažate kar v kabini vašega vozila. Vendar pozor!

Varnost je na prvem mestu

Med pakiranjem smuči v avto zagotovo še nikoli niste pomislili na to, da se ob hitrem zaviranju ali trku vaše smuči lahko spremeni v koničasto in ostro orožje. Pri AMZS so zapisali: »Veliko težavo v primeru trka predstavlja tudi teža oziroma masa predmetov v prtljažniku; na karoserijo avtomobila ob trku pri hitrosti 50 km/h deluje pojemek, ki je 24-krat večji od sile težnosti, enak pojemek pa deluje tudi na vse predmete v notranjosti karoserije. Tako na primer 20-kilogramski kos prtljage v prtljažniku ob trku pritisne na naslonjalo sedežev s silo skoraj 500 N oziroma z maso skoraj pol tone!«

V izogib nesreči

V izogib temu vam priporočamo nakup strešnih nosilcev za smuči. Nosilce za smuči se lahko namesti na strešni prtljažnik ali neposredno na streho (ti nosilci imajo magnete s katerimi se pričvrstijo na streho vašega vozila). Pri klasičnih strešnih nosilcih za smuči lahko izbirate med nosilcem za en par, za 3 pare karving ali 4 pare klasičnih smuči ter za 6 parov smuči. Pri magnetnih nosilcih za smuči lahko prevažate na enkrat po dva oz. tri pare smuči ali dve snežni deski.

Posvet s prodajalcem

Pred nakupom nosilcev za smuči predlagamo posvet s prodajalci dodatne opreme za vozila, saj niso vsi nosilci za vsak avto. Nekateri nosilci so namenjeni le določenim strešnim prtljažnikom. Še posebno priporočamo posvet s prodajalcem v primeru nakupa magnetnega nosilca za smuči.

PS: Za vse tiste, ki še vedno prisegate na oseben stik, pa smo vam na voljo na telefonski številki 01 513 61 22 ali 031 746 45.

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.