Naj vaš avtomobil to pomlad izgleda odlično!

Naj vaš avtomobil to pomlad izgleda odlično!

03.03.2020

Se tudi vam zdi, da ste šele včeraj razmišljali, kako boste preživeli Silvestrovo? No, ni ravno tako. Pomlad je za prvim vogalom in čas je za obisk mehanika. Da pa bo obisk pri mehaniku nekoliko prijaznejši za vašo denarnico, lahko poskrbite tudi sami. Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, ki se jih je dobro držati, če želite, da vam bo vaš avtomobil dobro služil celo pomlad in poletje.

 FLAMIN AVTO

Kaj lahko naredimo sami

Ti nasveti zagotovo ne bodo nadomestili naših strokovno usposobljenih mehanikov, lahko pa vam pomagajo pri hitrejšem odkrivanju težav.

Očistite avtomobil in ga pospravite

Kako bi izgledalo vaše stanovanje, če bi ga posesali le enkrat na leto? Nič kaj lepo. In verjemite, zima je pustila posledice na vašem avtomobilu. Pomladni toplejši meseci so odlična priložnost, da očistite svoj avto sami pred hišo ali v kateri od samopostrežnih avtopralnic. Ne pozabite tudi temeljito očistiti podvozja. Na koncu avtomobil tudi pospravite – v škatlo zložite vse zimske pripomočke kot so strgalo za led, metlica …

Svečke

Zamaščene svečke lahko drastično povečajo vašo porabo goriva. Zato jih preverite in po potrebi zamenjajte. Če tega ne znate sami, se obrnite na naše strokovne mehanike.

Kako dobro vam delujejo zavore

Obiščite v nedeljo prazno večje parkirišče in nekoliko pospešite ter stopite na stopalko zavore. Izračunajte, koliko časa je trajalo, da se vaš avto popolnoma ustavi. Pri tem tudi poslušajte morebitne nepravilnosti v zvoku. Sicer ne gre za znanstveno dokazan preizkus, vendar je dober pokazatelj, ali je potrebno zavore menjati ali ne. Če niste prepričani, nujno obiščite našo delavnico.

Preverite tudi delovanje sklopke

Kako veste, ali je potrebno zamenjati sklopko? Avtomobil dajte v najvišjo prestavo in zategnite ročno zavoro. Nato počasi spuščajte sklopko. Če se vaš motor ustavi, pomeni, da je vaša sklopka v redu. Če pa se motor ne ustavi, pa bo sklopko potrebno zamenjati. Pri tem pa bo nujna pomoč mehanika.

 

In kdaj nujno potrebujemo mehanika …

FLAMIN AVTO

Menjava zimskih pnevmatik v letne

Že 15. marec je tisti dan, ko je dovoljena menjava zimskih gum v letne. Vsekakor se držite predpisanih navodil o pritisku v pnevmatikah, ki veljajo samo za vaš avtomobil. Čimprej si rezervirajte svoj termin pri naših mehanikih v delavnici.

Poškodba laka?

Po tem, ko ste dobro očistili svoj avtomobil, ga dobro preglejte. Ste opazili luščenje barve? Sprva nedolžna težava lahko kmalu postane resna, zato je potrebno vaš avtomobil čimprej ustrezno zaščititi z barvo.

Ne pozabite, da vam redno vzdrževanje avtomobila lahko podaljša življenjsko dobo za kar četrtino. Torej, se splača.

 

Prijava na e-novice

    1. RDO d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.